Chuťově vynikající, jednoduché, rychlé, ohebné a přitom pevné, z dostupných surovin a k nerozeznání od běžných. Co víc si od zdravějších palačinek přát?
Do mísy vyklepněte vejce, přidejte špetku soli a metličkou rozšlehejte.
Přidejte 1 lžíci solamylu, 1 lžíci vlákniny a vyšlehejte hustou kašičku bez hrudek.
Přilijte trošku mléka a metličkou vyšlehejte řidší těsto.
Přidejte po jedné lžíci solamylu a bramborové vlákniny a zase vyšlehejte hustší kaši.
Přilijte trošku mléka a vyšlehejte řidší těsto bez hrudek.
Přidejte poslední lžíci solamylu a vlákniny a vyšlehejte hustší těsto.
Teď už jen po troškách přidávejte mléka a šlehejte, než dostanete těsto palačinkové konzistence. Když ho pustíte z naběračky, mělo by dělat tenký pramínek, který se netrhá.
Těsto nechte cca 5 minut odpočinout a pak smažte jako klasické palačinky – těsto nalít na nakloněnou pánev lehce pomazanou tukem (u nás používáme pod palačinky kokosový olej bez vůně) a pomalým krouživým pohybem rozlít po celé pánvi.
Před každou palačinkou těsto naběračkou lehce promíchejte.
Díky jejich neutrální chuti a vysoké pevnosti tyto palačinky můžete použít i jako obal na různé slané wrapy a zabalit si do nich třeba nějaké maso se zeleninou ;)
Kdybyste sháněli bramborovou vlákninu, mně se osvědčila tato, ale možná ji seženete i v místním obchůdku se zdravou výživou: https://www.vitalcountry.cz/bramborova-vlaknina/...