Go Back

Nejlepší Primal palačinky

Chuťově vynikající, jednoduché, rychlé, ohebné a přitom pevné, z dostupných surovin a k nerozeznání od běžných. Co víc si od zdravějších palačinek přát?

Typ jídla dezert, Hlavní chod, sladké
Klíčové slovo bramborová vláknina, mléko, palačinky, primal, solamyl, vejce,
Doba přípravy 10 minutes
Doba vaření 10 minutes
Celková doba 20 minutes
Počet porcí 4 palačinky

Suroviny

  • 1 vejce
  • 3 lžíce solamyl (nebo jiný bramborový škrob)
  • 3 lžíce bramborová vláknina
  • 200 ml mléko
  • 1 špetka sůl
  • tuk na smažení

Postup

  1. Do mísy vyklepněte vejce, přidejte špetku soli a metličkou rozšlehejte.

  2. Přidejte 1 lžíci solamylu, 1 lžíci vlákniny a vyšlehejte hustou kašičku bez hrudek.

  3. Přilijte trošku mléka a metličkou vyšlehejte řidší těsto.

  4. Přidejte po jedné lžíci solamylu a bramborové vlákniny a zase vyšlehejte hustší kaši.

  5. Přilijte trošku mléka a vyšlehejte řidší těsto bez hrudek.

  6. Přidejte poslední lžíci solamylu a vlákniny a vyšlehejte hustší těsto.

  7. Teď už jen po troškách přidávejte mléka a šlehejte, než dostanete těsto palačinkové konzistence. Když ho pustíte z naběračky, mělo by dělat tenký pramínek, který se netrhá.

  8. Těsto nechte cca 5 minut odpočinout a pak smažte jako klasické palačinky – těsto nalít na nakloněnou pánev lehce pomazanou tukem (u nás používáme pod palačinky kokosový olej bez vůně) a pomalým krouživým pohybem rozlít po celé pánvi.

    Před každou palačinkou těsto naběračkou lehce promíchejte.

Poznámky

Díky jejich neutrální chuti a vysoké pevnosti tyto palačinky můžete použít i jako obal na různé slané wrapy a zabalit si do nich třeba nějaké maso se zeleninou ;)

Kdybyste sháněli bramborovou vlákninu, mně se osvědčila tato, ale možná ji seženete i v místním obchůdku se zdravou výživou: https://www.vitalcountry.cz/bramborova-vlaknina/...