Super jednoduchá verze skvělých masových kuliček nebo sekané. Základ je stejný, a pak záleží jen na vás, jestli máte chuť na kuličky nebo krásný plátek sekané. Pochutnáte si na obojím.
Na pánvi osmahněte na kostičky nakrájený špek a na něm nechejte zhnědnout nadrobno nakrájenou cibuli.
Na poslední minutu na pánev přidejte prolisovaný nebo na malé kousky nakrájený česnek.
Do mísy dejte maso, sůl, pepř, tymián (čerstvý nebo sušený), zalijte obsahem pánve a všechno pořádně prohněťte rukou.
Lžící naberte masovou směs, mokrýma rukama tvarujte kuličky a skládejte na hlubší plech.
Pečte cca 20 minut na 180-200 stupňů (podle velikosti kuliček).
Jako přílohu můžete společně s kuličkami na dalším plechu upéct třeba nějakou zeleninu.
Tip: Místo kuliček, můžete uplácat dvě šišky sekané. Pokud se rozhodnete pro sekanou, pečte o cca 10 minut déle.
Jak kuličky, tak sekaná skvělé chutnají teplé, tak i studené.