Go Back

Masové kuličky nebo sekaná

Super jednoduchá verze skvělých masových kuliček nebo sekané. Základ je stejný, a pak záleží jen na vás, jestli máte chuť na kuličky nebo krásný plátek sekané. Pochutnáte si na obojím.

Typ jídla Hlavní chod, slané
Klíčové slovo maso, mleté maso, pečení
Doba přípravy 30 minutes
pečení 20 minutes
Celková doba 50 minutes
Počet porcí 4 porce

Suroviny

  • 1 kg mletého masa
  • 2 ks cibule střední velikosti
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 kousek špeku
  • tymián
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na pánvi osmahněte na kostičky nakrájený špek a na něm nechejte zhnědnout nadrobno nakrájenou cibuli.

  2. Na poslední minutu na pánev přidejte prolisovaný nebo na malé kousky nakrájený česnek.

  3. Do mísy dejte maso, sůl, pepř, tymián (čerstvý nebo sušený), zalijte obsahem pánve a všechno pořádně prohněťte rukou.

  4. Lžící naberte masovou směs, mokrýma rukama tvarujte kuličky a skládejte na hlubší plech.

  5. Pečte cca 20 minut na 180-200 stupňů (podle velikosti kuliček).

  6. Jako přílohu můžete společně s kuličkami na dalším plechu upéct třeba nějakou zeleninu.

Poznámky

Tip: Místo kuliček, můžete uplácat dvě šišky sekané. Pokud se rozhodnete pro sekanou, pečte o cca 10 minut déle.

Jak kuličky, tak sekaná skvělé chutnají teplé, tak i studené.