Když se vám doma objeví 3 přezrálé banány, zkuste tuhle fritatu. Pochutnají si malí i velcí, k snídani k večeři nebo třeba jako dezert ke kafíčku.
Troubu předehřejte na 210 stupňů.
Ideálně tyčovým mixérem rozmixujte vejce s banány. Pokud nemáte tyčový mixér, banány rozmačkejte vidličkou a smíchejte s našlehanými vejci.
V menší misce si smíchejte mouku s vanilkou.
Do větší mísy přelijte směs banánů s vejci, přisypte suchou směs a pořádně promíchejte.
Nechte si nahřát pánev.
Z jablka odstraňte jadřinec, rozkrájejte na osminky a ty na malé kousky.Nakrájené jablko společně s dalším ovocem dle chuti přisypte do větší mísy a pořádně promíchejte.
Na nahřáté pánvi nechte rozpustit lžíci tuku a vylijte obsah mísy. Nechte smažit na střední výkon asi 5 minut (dokud okraje neztuhnou).
Jakmile okraje ztuhnou, dejte pánev do vyhřáté trouby a pečte asi 10 – 15 minut (dokud povrch nezezlátne).
Po vytažení z trouby nechte mírně zchladnout a ještě za tepla servírujte. Dá se jíst i studená. Dobrou chuť.