Go Back

Zelňáky

Chybí vám na primal stravě bramboráky? Zkuste tyto zelňáky a dost možná, že na bramboráky už si ani nevzpomenete.

Typ jídla Hlavní chod
Doba přípravy 10 minutes
Doba vaření 15 minutes
Počet porcí 4 placky

Suroviny

  • 500 gramů kysané zelí bez nálevu
  • 200 gramů tvrdý sýr
  • 3 Vejce
  • 10 dkg kvalitní uzeniny
  • 1-2 lžíce solamyl (volitelně)
  • Sůl
  • Pepř
  • Drcený kmín
  • Majoránka
  • Sádlo na smažení

Postup

  1. Ze zelí vymačkejte nálev a překrájejte ho na menší kousky. Vložte ho do mísy.

  2. Přidejte na kostičky nakrájenou uzeninu, vejce, strouhaný sýr (může být nahrubo i najemno), a pokud chcete, aby zelňáky víc držely pohromadě a byly křupavější, přidejte i solamyl.

  3. Dobře promíchejte, dochuťte kořením a smažte na pánvi vymazané sádlem.