Go Back

Pizza placka bez ořechů (primal, lowcarb, bez lepku)

Typ jídla Hlavní chod
Klíčové slovo bez lepku, bez ořechů, fathead, lowcarb, pizza, primal, recept
Doba přípravy 10 minutes
Doba vaření 20 minutes
Celková doba 30 minutes
Počet porcí 4

Suroviny

  • 1 ks mozzarella bez nálevu
  • 2 lžíce lučina
  • 2 ks vejce střední
  • 1,5 vrchovatá lžíce bramborová vláknina
  • 1 vrchovatá lžíce bramborový škrob
  • špetka soli

Postup

  1. Troubu předehřejte na 220 stupňů celsia.

  2. V hrnku smíchejte suché ingredience.

  3. Do misky vhodné do mikrovlnky natrhejte na kousky mozzarellu, přidejte lučinu a smíchejte. Dejte do mikrovlnky (600 W) asi na 45 sekund, potom promíchejte a znovu dejte na dalších 45 sekund. Po vytažení sýry pořádně smíchejte. Pokud to nejde vidličkou, použijte tyčový mixér.

    Odpůrci mikrovlnky můžou dát misku se sýry nad páru na sporák, rozehřát, a pak by to mělo jít hezky rozmíchat vidličkou nebo metličkou. Popřípadě to zkusit na pánvi.

  4. Do sýru přimíchejte obě vejce a míchejte, dokud se se sýrem nespojí.

  5. Potom vmíchejte suchou směs.

  6. Na plech vyložený pečícím papírem vylijte řídké lepkavé těsto a stěrkou rozprostřete do tenké vrstvy. Nebojte se udělat hodně tenkou vrstvu těsta.

    pizza těsto surové
  7. Dejte do trouby asi na 5 minut, potom vytáhněte a vidličkou propíchejte a zatlačte bubliny.

  8. Dejte péct na dalších 2-3 minuty, dokud těsto nezezlátne. A placku máte hotovou.

    pizza těsto upečené
  9. Pak už si na placku naskládejte, co chcete, a dejte péct na dalších asi 10 minut. Takhle vypadá jedna z mých variant.

Poznámky

Těsto je hodně pružné, ale pevné. Pokud si pizzu taky rádi přehnete a jíte rukou, tak tohle těsto budete milovat. Dobrou chuť!