Předehřejte troubu na 180 stupňů.
Omyjte, nahrubo nastrouhejte jablka a smíchejte je s mákem. Tím je náplň hotová a můžete se vrhnout na těsto.
V míse nechte rozpustit mozzarellu s lučinou a sekanými semínky (2x 45 sekund v mikrovlnce na 600 W, mezitím promíchejte; pokud mikrovlnku nepoužíváte, zkuste to nad párou nebo na pánvi).
Smíchejte buď metličkou nebo vařechou.
Přimíchejte vejce.
Přidejte 3 lžíce kokosové mouky a dobře promíchejte. Kokosová mouka nasaje vlhkost.
Přisypávejte střídavě po lžících kaštanovou mouku + tapiokový škrob nebo mandlovou mouku (podle toho, jestli pečete variantu bez ořechů nebo s ořechy).
Když je těsto dost tuhé, přendejte ho na vál a propracujte rukou.
Až přestane lepit, vyválejte placku, přidejte náplň, zabalte, přendejte na plech, pomažte máslem nebo rozšlehaným vejcem a pečte na 180 stupňů asi 40 minut (dozlatova).
*: Kaštanovou mouku, tapiokový škrob i mandlovou mouku můžete nahradit o malinko menším množstvím kokosové mouky.
Pokud při vyvalování těsto lepí, přidejte mouku. Nebojte se vyválet opravdu tenkou placku. Těsto je krásně vláčné, ale zároveň pevné.