Na špeku a sádle na střední výkon osmahněte na kostičky nakrájenou uzeninu, přidejte cibuli nakrájenou na půl kolečka a lehce osmahněte.
Kapustu rozkrojte na čtvrtiny a vykrojte košťál. Každou čtvrtku podélně rozpulte a krájejte na nudličky.
Přihoďte do hrnce, promíchejte a pod pokličkou nechte 2-3 minuty podusit.
Přidejte sůl, pepř, rozmačkaný česnek, promíchejte a nechejte dusit asi 10 minut. Během té doby asi 3x promíchejte, aby se kapusta nepřichytla. Není třeba podlévat vodou (pokud jste nešetřili sádlem a špekem).
Neduste ji moc dlouho, jinak ztratí barvu a tvar a vznikne vám beztvará, hnědá hmota. Taky se to dá jíst, ale když má kapusta ještě nějaký tvar a barvu, je to lepší ;)