Vynikající teplý dezert s rebarborou, jablky a dalším ovocem dle chuti.
Zapékací mísu vymažte tukem. Troubu nechte rozehřát na 180 stupňů.
Rebarboru oloupejte, jablka pouze omyjte a vykrájejte z nich jadřince. Všechno ovoce nakrájejte na malé kousky.
Ovoce smíchejte s kořením, sladidlem (např. 1 banán a 1 lžíce medu) a citronovou šťávou, srovnejte do pečící nádoby, upěchujte a pečte 15 minut.
V mezičase si připravte posypku. V misce smíchejte kokos s mandlovou moukou, skořicí a solí. Rozehřejte med s tukem (např. v hrnečku v mikrovlnce) a smíchejte se suchou směsí v misce.
Po 15 minutách vytáhněte ovocný základ z trouby, nahoru přidejte posypku, rovnoměrně ji rozprostřete a lehce upěchujte a dejte zpět do trouby na dalších 10-15 minut (dokud posypka nezhnědne).
Podávejte teplé s pořádně tučnou šlehačkou nebo smetanovým jogurtem.