Go Back

Tvarohový nanuk (ovocný a banánovo-čokoládový)

Tenhle skvělý nanuk si můžete během chvilky připravit doma. Bude vám stačit vanička tučného tvarohu, trocha zahradního ovoce (nebo tabulka čokolády), sladidlo dle chuti a mixér.

Typ jídla dezert
Doba přípravy 15 minutes
Počet porcí 6 nanuků

Suroviny

Společný základ

  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 1 banán (volitelně)
  • 1 lžíce medu (volitelně)

Ovocná varianta

  • 1-2 hrnky jahod nebo malin, ostružin, borůvek

Čokoládová varianta

  • 1/2 tabulky kvalitní čokolády aspoň 70% kakaa
  • 1 krabička smetany ke šlehání (volitelně)

Postup

Ovocný nanuk

  1. Ovoce očistěte, dejte do mísy s nakrájeným banánem a sladidlem dle chuti a tyčovým mixérem rozmixujete do hladka.

  2. Přidejte vaničku tvarohu a zase pořádně rozmixujte.

  3. Naplňte formičky a nechte aspoň 2 hodiny ztuhnout v mrazáku.

Banánovo-čokoládový nanuk

  1. Nechte si pomalu rozehřát čokoládu.

    (Pokud chcete použít i šlehačku, nejdřív ji zahřejte v rendlíku skoro až k bodu varu. Pak potnu vypněte, přidejte čokoládu a metličkou šlehejte, dokud se čokoláda se smetanou nespojí.)

  2. Banán nakrájejte do mísy a tyčovým mixérem rozmixujte do hladka.

  3. K banánu přijdete vaničku tvarohu a zase pořádně rozmixujte.

  4. Nakonec přilijte roztopenou čokoládu a opět rozmixujte, dokud se čokoláda dokonale nespojí s tvarohovou hmotou.

  5. Naplňte formičky a nechte aspoň 2 hodiny ztuhnout v mrazák

Poznámky

Jak během léta postupně dozrává různé ovoce, můžete střídat i příchutě nanuků. Kromě jahod skvěle fungují i maliny, ostružiny a borůvky. 

A když zrovna nemáte po ruce žádné vhodné ovoce zkuste čokoládovo-banánovou variantu. Tento nanuk je taky vynikající a suroviny na něj seženete po celý rok.

Druh a množství sladidla si upravte dle vlastních preferencí. Osobně většinou dávám 1 banán a 1 lžíci kvalitního medu.