Tenké těsto s jemnou tvarohovou a skvělým ovocem nahoře. Letní koláč, který se mění podle toho, jaké ovoce zrovna seženete.
Nejdřív si zapněte troubu nastavenou na 220 °C
Koláčovou formu vystelte namočeným a zmuchlaným pečícím papírem (po namočení a zmuchlání jde hezky tvarovat). Přečnívající okraje papíru odstřihněte.
Do mísy si vyklepněte 2 vejce, přidejte špetku soli a metličkou rozšlehejte.
Na pánvičku natrhejte na menší kousky mozzarellu, přidejte lučinu a na střední výkon zahřívejte a míchejte, dokud se oba sýry nespojí.
Rozteklý sýr přilijte do mísy s vejci a zase metličkou šlehejte, dokud nevznikne jednolitá hmota.
Možná se vám sýr trochu nabalí na metličku. Když se to stane, seškrábněte ho vařechou a znovu rozmíchejte.
Přidejte kokosovou mouku a bramborový škrob a vařechou vymíchejte do hustého těsta, které skoro nelepí.
V ruce těsto rozmačkejte na placku, přendejte do formy a dlaní rozmačkejte těsto do stejně vysoké placky až k okrajům formy.
Vidličkou těsto propíchejte a dejte péct na 7 minut.
Připravte si tvaroh. Kostku dejte do misky, přidejte vejce, lžíci medu (pokud chcete přisladit) a rozmíchejte do hladka.
Pokud se k vašemu ovoci hodí vanilka, přimíchejte ji do tvarohu.
Po 7 minutách zkontrolujte, jestli se na těstu v troubě neudělaly nějaké bubliny. Pokud ano, propíchejte a rozmáčkněte je vidličkou. Pečte dalších 5-7 minut, dokud těst lehce nezhnědne.
Upečenou placku vytáhněte a teplotu v troubě snižte na 190 °C.
Na těsto namažte tvarohovou vrstvu, poklaďte ji hustě ovocem a dejte péct dalších 20 minut.
Podávejte nejlépe ještě teplé. Případné zbytky skladujte v lednici.