Go Back

Dušená kapusta (Primal, Paleo, Lowcarb, Keto)

Typ jídla Hlavní chod
Klíčové slovo cibule, dušená, kapusta, recept, sádlo, špek
Doba přípravy 25 minutes
Doba vaření 20 minutes
Celková doba 45 minutes
Počet porcí 4

Suroviny

  • 1 hlávka kapusta
  • 4 cibule větší
  • 2-3 stroužky česnek
  • 2 ks kvalitní kolbása můžete nahradit anglickou nebo špekem
  • kousek špek
  • 1 lžíce sádlo
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na špeku a sádle na střední výkon osmahněte na kostičky nakrájenou uzeninu, přidejte cibuli nakrájenou na půl kolečka a lehce osmahněte.

  2. Kapustu rozkrojte na čtvrtiny a vykrojte košťál. Každou čtvrtku podélně rozpulte a krájejte na nudličky.

  3. Přihoďte do hrnce, promíchejte a pod pokličkou nechte 2-3 minuty podusit.

  4. Přidejte sůl, pepř, rozmačkaný česnek, promíchejte a nechejte dusit asi 10 minut. Během té doby asi 3x promíchejte, aby se kapusta nepřichytla. Není třeba podlévat vodou (pokud jste nešetřili sádlem a špekem).

  5. Neduste ji moc dlouho, jinak ztratí barvu a tvar a vznikne vám beztvará, hnědá hmota. Taky se to dá jíst, ale když má kapusta ještě nějaký tvar a barvu, je to lepší ;)

  6. Nakonec, pokud je potřeba, ještě dochuťte solí a pepřem a můžete servírovat.