V menší misce smíchejte všechny suché ingredience (psyllium, bramborová vláknina, škrob, sůl, prášek do pečiva, drcený kmín).
Ve větší míse vajíčka vyšlehejte do pěny s octem (dobře to jde metličkou).
Přidejte tvaroh a smíchejte. Dejte si záležet, aby byla směs co nejhladší a ideálně bez hrudek tvarohu.
Do mokré směsi vysypejte suchou směs a vymíchejte vařečkou.
Mokrýma rukama ze směsi vytvarujte bochník a dejte ho na plech vyložený pečícím papírem.
Na bochníku udělejte pár zářezů, aby se při pečení bochník neroztrhl.
Troubu předehřejte na 160 °C.
Bochník nechte odpočinout, dokud se nenahřeje trouba. Pak ho dejte péct.
Pečte 70 minut na 160°, pak zvyšte teplotu na 170-180° a pečte dalších 10 minut.
Tady záleží na vaší troubě. Těch posledních 10 minut je, aby měl silnější kůrku. Je třeba vyzkoušet, podle vaší trouby. Já ho peču v elektrické při zapnuté spodní i horní spirále.
Po vytažení z trouby chleba hned přendejte na mřížku (aby mohl i zespodu dýchat) a nechte ho vychladnout.
*: Psyllium, které koupíte běžně v obchodě nebo lékarně, není primal surovina. Jestli chcete 100% primal chleba nebo vám psyllium vadí, můžete použít 4 větší lžíce chia semínka + 4 větší lžíce lněného semínka. Najemno je posekejte nebo pomelte.
POZOR, těsto neztuhne tak, jako s psylliem. Takže ho nechte odpočinout v míse a teprve těsně před vsunutím do trouby vyklopte na plech a mokrýma rukama upravte do bochníku nebo pečte v chlebíkové formě.
Pokud zvolíte variantu bez psyllia, budou stačit 2 lžičky prášku do pečiva.