Vynikající jednoduché domácí želé, na kterém si pochutnají nejen děti. Skvělý zdroj kolagenu.
Do misky vysypte želatinu, zalijte ji šťávou z citrónu (pokud se vám zdá, že je šťávy málo, přilijte i trošku vody, ať je želatina potopená).
Ovoce rozmixujte (výborně to jde tyčovým mixérem ve vyšší nádobě) a dejte v rendlíku nebo na pánvi hřát na sporák. Přiveďte k varu, přidejte sladidlo dle chuti a vypněte sporák.
Minutku nechce ovocnou směs vychladnout, pak přidejte želatinu a za stálého míchání ji nechte rozpustit.
Přelijte na menší plech vymazaný kokosovým olejem, popřípadě do nepřilnavých formiček a dejte vychladit do ledničky ideálně na pár hodin.
*: Hrnek je cca 180 ml.
**: Pokud chcete super tuhé želé a extra dávku kolagenu, použijte 1,5 sáčku.
Doma želé děláme z dvojité dávky na malý plech (31 x 24 cm), a po vychladnutí celou placku jednoduše nakrájíme na kostičky. Můžete i nechat děti, ať se vyřádí s vykrajovátky na perníčky. Když přiloží ruku k dílu, bude jim víc chutnat ;)
Hotové želé skladujte v lednici, na velkém teple se rozpouští.