Tenhle skvělý nanuk si můžete během chvilky připravit doma. Bude vám stačit vanička tučného tvarohu, trocha zahradního ovoce (nebo tabulka čokolády), sladidlo dle chuti a mixér.
Ovoce očistěte, dejte do mísy s nakrájeným banánem a sladidlem dle chuti a tyčovým mixérem rozmixujete do hladka.
Přidejte vaničku tvarohu a zase pořádně rozmixujte.
Naplňte formičky a nechte aspoň 2 hodiny ztuhnout v mrazáku.
Nechte si pomalu rozehřát čokoládu.
(Pokud chcete použít i šlehačku, nejdřív ji zahřejte v rendlíku skoro až k bodu varu. Pak potnu vypněte, přidejte čokoládu a metličkou šlehejte, dokud se čokoláda se smetanou nespojí.)
Banán nakrájejte do mísy a tyčovým mixérem rozmixujte do hladka.
K banánu přijdete vaničku tvarohu a zase pořádně rozmixujte.
Nakonec přilijte roztopenou čokoládu a opět rozmixujte, dokud se čokoláda dokonale nespojí s tvarohovou hmotou.
Naplňte formičky a nechte aspoň 2 hodiny ztuhnout v mrazák
Jak během léta postupně dozrává různé ovoce, můžete střídat i příchutě nanuků. Kromě jahod skvěle fungují i maliny, ostružiny a borůvky.
A když zrovna nemáte po ruce žádné vhodné ovoce zkuste čokoládovo-banánovou variantu. Tento nanuk je taky vynikající a suroviny na něj seženete po celý rok.
Druh a množství sladidla si upravte dle vlastních preferencí. Osobně většinou dávám 1 banán a 1 lžíci kvalitního medu.