Chcete se podílet na blogu? Napište mi.
Pamatujete si ještě tu rozhňácanou dušenou kapustu neurčité barvy plnou vody ze školní jídelny? Tak přesně takovou dnes vařit nebudeme. Tahle dušená kapusta je křupavá a hezky zelená i na talíři.
Na špeku a sádle na střední výkon osmahněte na kostičky nakrájenou uzeninu, přidejte cibuli nakrájenou na půl kolečka a lehce osmahněte.
Kapustu rozkrojte na čtvrtiny a vykrojte košťál. Každou čtvrtku podélně rozpulte a krájejte na nudličky.
Přihoďte do hrnce, promíchejte a pod pokličkou nechte 2-3 minuty podusit.
Přidejte sůl, pepř, rozmačkaný česnek, promíchejte a nechejte dusit asi 10 minut. Během té doby asi 3x promíchejte, aby se kapusta nepřichytla. Není třeba podlévat vodou (pokud jste nešetřili sádlem a špekem).
Neduste ji moc dlouho, jinak ztratí barvu a tvar a vznikne vám beztvará, hnědá hmota. Taky se to dá jíst, ale když má kapusta ještě nějaký tvar a barvu, je to lepší 😉
PS: Jako vždycky, budu rád, když napíšete, jak vám chutnalo 😉
Rádi byste přešli na Primal životní styl a nevíte jak začít nebo se bojíte, že to sami nezvládnete? Zarezervujte si nezávazný 30 minutový hovor, kde zjistíte, jak vám můžu jako kouč pomoct.
Od dob školních jídelen jsem kapustu snad neměla a jsem moc ráda, že jsem teď našla tento recept. Je opravdu vynikající!!! 🙂
Díky moc za hodnocení, Magdo. Jsem moc rád, že chutná 🙂
Dnes jsem zkusila a zarazuji do jídelníčku. Moc děkuji za skvělé jídlo.
Jsem rád, že chutnalo 🙂 Díky za komentář.