Chcete se podílet na blogu? Napište mi.
Jestli vymýšlíte, co na Silvestra upéct dobrého, zkuste tyto sýrové tyčinky se sádlem. Jsou bez obilí, hezky křupou a k tomu skvěle chutnají. Chuť si můžete doladit přidáním nebo odebráním koření a/nebo bylinek. Tato verze je lehce pikantní. Při pečení dávejte pozor, abyste je nespálili. Přiznám se, že když jsem recept dával dohromady, povedlo se mi jeden plech spálit a druhý jsem vytáhl na poslední chvíli. Na po obrázku je vlevo tyčinka upečená tak akorát, uprostřed už trošku přepečená a ta vpravo je spálená. Takže hlídat 😉
Jestli je vyzkoušíte, nestyďte se do komentářů napsat, jak se povedly a jaký měly úspěch. A pokud si recept upravíte, taky klidně napište, jaká byla ta vaše varianta.
Výborné tyčinky třeba na Silvestra nebo když máte chuť na něco slaného křupavého.
Do misky vylijte šlehačku, do ní prolisujte česnek, přidejte žloutek, sůl a koření a rozmíchejte.
Přidejte tuk, jemně nastrouhaný sýr a promíchejte.
Přidejte prášek do pečiva a postupně přisypávejte po lžících mouku a tapiokový škrob a míchejte.
Vypracujte tužší těsto (nejlépe v robotu, ručně je to strašná fuška). Těsto bude pořád trochu lepit.
Těsto nechte odpočinout v lednici aspoň půl hodiny.
Vyválejte plát o síle cca 4 mm. Válet můžete přes mikrotenový sáček nebo potravinovou fólii.
Radýlkem vykrájejte tyčinky, podeberte nožem, dejte na pečící papír a potřete bílkem.
Posypte kmínem nebo sezamovým semínkem.
Pečte dozlatova na 180 °C dozlatova cca 10 minut na horkovzduch. Při pečení je hlídejte, ať je nespálíte.
Z této várky jsou 4 plechy tyčinek. Při pečení dost vyskočí, takže jim na plechu nechte trošku místa.
Chcete bez námahy shodit přebytečná kila, být zdravější a mít spoustu energie? Zarezervujte si nezávazný 30 minutový hovor, kde zjistíte, jak vám můžu jako kouč pomoct. Nebo to můžete zkusit sami.