
Lusse co? Lussekatt. Dnes si upečeme hodně speciální pečivo – je ze Švédska, má výraznou žlutou barvu a jedinečnou chuť, která si vás získá. Obojí díky šafránu. Lussekatt jsou krásně žluté kynuté buchtičky, které Švédové tradičně pečou kolem svátku svaté Lucie, 13 prosince. Mimochodem, na to, jak o sobě říkají, že jsou národem bezvěrců, tak tento svátek berou...

Zkoušeli jste někdy chronické zdravotní problémy řešit pomocí různých doplňků stravy a superpotravin, ale výsledky nebyly nic moc? Řešení může být mnohem mnohem jednodušší.

Moderní život v téměř sterilním prostředí nás sice může ochránit před spoustou nepříjemných infekcí, na druhé straně ale omezuje rozmanitost naší střevní mikroflóry. A právě ta se v posledních letech ukazuje být velmi důležitá pro fyzické i psychické zdraví. Jak z toho ven? Řešením můžou být probiotika. Jak ta v jídle, tak ve formě doplňků stravy. Toto je můj překlad původního článku...

Dnes se s vámi chci podělit o jednu osobní zkušenost. Ukážu vám, jak u mě konzumace převážně živočišných tuků ovlivnila hladiny různých druhů cholesterolu během pěti let na Primal stravě. Zjistíte, že navzdory obecnému náhledu na ně jako na nezdravé, můžou živočišné tuky profil cholesterolu zlepšovat. Dostanete i tip na šikovnou kalkulačku, kde si můžete nechat zhodnotit riziko kardiovaskulárních onemocnění na základě svých výsledků...

Hormeze, aneb co tě nezabije, to tě posílí. Jak to vlastně funguje, jak ji využít a na co si dát pozor?

Jestli se aspoň trochu zajímáte o výživu, asi jste si všimli, že stále častěji se mluví o tzv. carnivore stravě. Do češtiny bychom tento termín mohli přeložit nejspíš jako masožravá strava. V zahraničí obliba tohoto stravovacího stylu pořád roste, a kromě toho, že má hromadu odpůrců, narůstá i tábor lidí, kteří na něj nedají dopustit. Mezi nimi se najde i pár doktorů, kteří...

Říkáte si, proč by zrovna nízkosacharidová strava (primal, paleo, lowcarb, keto, carnivore) měla fungovat, když spousta jiných diet nefunguje? V dnešním článku najdete pár dobrých důvodů.

Pořád se bojíte nasycených tuků? Dali byste si vejce na slanině, ale raději se jim vyhýbáte? Tahle skvělá kniha vás veškerého strachu z nasycených tuků zbaví ;)

Jaké jsou nejčastější druhy cukru v potravinách a jaký mají vliv na naše tělo. Jaká sladidla použít místo stolního cukru a kterým se raději vyhnout?

Tenhle skvělý nanuk si můžete během chvilky připravit doma. Bude vám stačit vanička tučného tvarohu, trocha zahradního ovoce (nebo tabulka čokolády), sladidlo dle chuti a mixér.