Chcete se podílet na blogu? Napište mi.
Na zahrádkách nám dozrává rebarbora, tak proč si z ní neupéct něco dobrého na zub? Dnes pro vás mám recept na jednoduchý dezert, kterému říkám rebarborový crumble (čti „krambl“). Na pohled sice nevypadá nijak vábně, ale chutná výtečně. Mimochodem crumble v angličtině znamená „rozpadat se“ nebo „drolit se„, a až tento dezert budete servírovat, zjistíte, že název je výstižný.
Základ receptu jsem vzal z blogu paleolisfestyle.cz, který už dnes nefunguje, a časem ho trochu upravil.
Vynikající teplý dezert s rebarborou, jablky a dalším ovocem dle chuti.
Zapékací mísu vymažte tukem. Troubu nechte rozehřát na 180 stupňů.
Rebarboru oloupejte, jablka pouze omyjte a vykrájejte z nich jadřince. Všechno ovoce nakrájejte na malé kousky.
Ovoce smíchejte s kořením, sladidlem (např. 1 banán a 1 lžíce medu) a citronovou šťávou, srovnejte do pečící nádoby, upěchujte a pečte 15 minut.
V mezičase si připravte posypku. V misce smíchejte kokos s mandlovou moukou, skořicí a solí. Rozehřejte med s tukem (např. v hrnečku v mikrovlnce) a smíchejte se suchou směsí v misce.
Po 15 minutách vytáhněte ovocný základ z trouby, nahoru přidejte posypku, rovnoměrně ji rozprostřete a lehce upěchujte a dejte zpět do trouby na dalších 10-15 minut (dokud posypka nezhnědne).
Podávejte teplé s pořádně tučnou šlehačkou nebo smetanovým jogurtem.
A ještě pár obrázků z výroby.
Varianta se zavařenými meruňkami.
Posypku pořádně upěchujte.
Hledáte způsob, jak bez velké námahy shodit přebytečná kila, být zdravější a získat spoustu energie? Zarezervujte si nezávazný 30 minutový hovor, kde zjistíte, jak vám můžu jako kouč pomoct. Nebo to zkuste sami v 21denní Primal výzvě.