
Víte, co vám může pomoct předcházet rakovině, cukrovce, srdečním onemocněním, osteoporóze, Alzheimerově chorobě a úbytku svalů? Je to autofagie. Jestli vás zajímá, co to vlastně je, jak funguje a jak ji podpořit, čtěte dál.

V jakých podmínkách se naše tělo vyvinulo, jak odlišné podmínky představuje moderní doba, jaké problémy tento nesoulad přináší a jak z toho ven. O tomhle všem je kniha Příběh lidského těla.

Trápí vás bolesti kloubů? Nemusíte spoléhat jen na léky nebo chirurgické zákroky, ale sami můžete udělat spoustu malých úprav jídelníčku a pohybu, které vám o bolestí pomůžou (nebo je aspoň omezí). Pojďme si je projít.

Slunečnicový, olivový, řepkový, kokosový, lněný, palmový, sezamový olej a kopu dalších dnes můžete koupit v každém větším obchodě. Které z nich se hodí k vaření a které spíš do salátů? A jsou některé zdravější než jiné? Kdo se v tom má vyznat? Dnešní kompletní průvodce oleji vám pomůže se v nich zorientovat.

V období kolem Vánoc a Silvestra se spousta z nás nevyhne přejídání. A možná nezůstane jen u jednoho úletu. Vánoční kapřík ke druhé nebo dokonce třetí večeři? Silvestrovský stůl plný dobrot, které nemůžete přestat zobat? Každý to máme jinak. Přejíst se jednou za čas nemusí být špatné, ale když je to často, způsobí to v těle spoustu neplechy. V dnešním článku Mark...

Chcete konečně zhubnout, přestat kouřit, začít pravidelně cvičit, chodit dřív spát nebo cokoli dalšího? Už jste to X-krát vyzkoušeli ale nikdy jste u toho nevydrželi? Tato kniha vám pomůže pochopit, proč to tak je, a dá vám návod, jak na to jít, abyste příště uspěli.Prostě Atomic Habits je úžasná kniha pro každého, kdo si chce vytvořit nové pozitivní...

Dětská obezita. Jaké má příčiny? Jak se s ní vypořádat? A hlavně, co proti ní sami můžeme dělat? Mark Sisson ve skvělém článku vrací diskusi z vědeckých kruhů zpět na zem. Nebo spíš k rodinnému stolu. Úžasná kombinace selského rozumu a Primal přístupu k věci. Toto je můj překlad původního článku z Mark’s Daily Apple, který najdete tady. EN: This is a translated article. Here you can...

Vždycky jsem se považoval za racionálně uvažujícího člověka. Věřil jsem vědě (a pořád věřím). Cokoli nemohla popsat nebo vysvětlit šlo tak nějak mimo mě, a moc jsem tomu nevěřil. Do jednoho pytle jsem házel věci jako je aura, reiki, meditace, feng-šuej, astrologie a další. Asi to má něco společného s tím, že abych něčemu uvěřil, potřebuji si to nejlíp zažít...

Co myslíte, že je lepší pro starší lidi? Jíst míň bílkovin, šetřit se, brzy odejít do důchodu, jezdit výtahem a nezvedat těžké věci nebo dělat přesný opak? Mark Sisson v tom má jasno. Sám už není nejmladší, ale síly a vitality má na rozdávání. V dnešním článku nabízí 5 rad pro zdravější stárnutí.

Lusse co? Lussekatt. Dnes si upečeme hodně speciální pečivo – je ze Švédska, má výraznou žlutou barvu a jedinečnou chuť, která si vás získá. Obojí díky šafránu. Lussekatt jsou krásně žluté kynuté buchtičky, které Švédové tradičně pečou kolem svátku svaté Lucie, 13 prosince. Mimochodem, na to, jak o sobě říkají, že jsou národem bezvěrců, tak tento svátek berou...